fbpx

Hoe maak ik een advertentieaccount voor Facebook en Instagram?

Het opzetten van een Facebook advertentieaccount is nodig om op Facebook en Instagram te adverteren. Uit onze ervaring weten wij dat het lastig kan zijn om een advertentieaccount aan te maken op de juiste manier. Gelukkig kunnen wij jou hierbij helpen. Stap voor stap nemen wij jou door het proces waardoor jij het in één keer goed doet.

Maarrrrr, voordat je begint is het eerst van belang dat je beheerder bent van een Facebook bedrijfspagina en dat je (indien je die hebt) Instagramaccount gekoppeld is aan je Facebookpagina. Gelukt? Mooi! Dan kunnen we aan de slag.

1. Ga naar business.facebook.com. Dit is de zakelijke omgeving van Facebook. Hierbinnen kan je alles omtrent advertenties instellen en beheren.


2. Klik rechtsboven op de blauwe knop Account aanmaken en log in met je normale Facebookaccount

Startpagina business.facebook.com3. Vul alle gegevens in en klik op Verzenden4. Nu is er een bevestigingsmail gestuurd naar je e-mailadres die je zojuist hebt ingevoerd. Zodra je deze accepteert, wordt je weer naar business.facebook.com gestuurd.

5. Als het goed is, is het je nu gelukt met het aanmaken van een Facebook Bedrijfsaccount. Met jouw Bedrijfsaccount kan alles regelen wat maar te maken heeft met adverteren. Aangezien je nog het een en ander moet instellen voordat je echt kan adverteren, gaan we daar nu mee aan de slag.

6. Als eerst gaan we een advertentieaccount aanmaken. Om die aan te maken, ga je aan de linkerzijde onder Accounts naar Advertentieaccounts7. Daar klik je op de blauwe knop toevoegen en vervolgens op nieuw advertentieaccount aanmaken8. Geef jouw advertentieaccount een naam en stel indien nodig de tijdzone en valuta in. Klik vervolgens op Volgende. geef vervolgens aan of je deze advertentieaccount aanmaakt voor jouw bedrijf of voor een ander bedrijf en klik tenslotte op Maken.9. Nu krijg je een scherm te zien waarin je jezelf toegang moet geven. Selecteer eerst jouw naam aan de linkerkant en vervolgens op Advertentieaccount beheren. Daarna kan je op Toewijzen klikken.10. Nu vraagt Facebook of jij jouw betalingsgegevens wilt invoegen. Om te adverteren is dit natuurlijk wel noodzakelijk. Laten we dat daarom gelijk maar instellen. Als je dit wil instellen, heb je keuze uit verschillende betalingsmethodes, namelijk: Creditcard, Paypal en Internetbankieren. Voor dit voorbeeld maak ik gebruik van een normale bankpas dus ik selecteer Internetbankieren.

*Opmerking: Facebook maakt gebruik van automatische afschrijvingen. Hierbij zal je gefactureerd worden nadat je advertenties online hebt staan. Zorg er daarom altijd voor dat je voldoende saldo op de rekening heb staan. Facebook kan je namelijk ‘straffen’ als je meerdere keren de automatische incasso’s niet kan betalen. Zo kan Facebook jouw account tijdelijk en zelfs permanent blokkeren!11. Als je jouw betalingsgegevens hebt toegevoegd, krijg je als het goed is een email van Facebook. Zo weet je dat het toevoegen gelukt is. Nu we dat gedaan hebben, kunnen we een Facebookpagina koppelen aan dit Bedrijfsaccount zodat wij namens deze pagina kunnen adverteren. Om dat te doen, ga aan de linkerzijde onder Accounts naar Pagina’s.

Klik vervolgens op de blauwe knop Toevoegen.12. Nu moet je kiezen hoe jij jouw pagina gaat toevoegen. Als jij zelf eigenaar bent van een pagina, kan je de optie Een pagina toevoegen klikken. Als je een pagina wilt gebruiken waar jij niet de eigenaar van bent maar wel namens die pagina wilt adverteren, kan je Toegang tot een pagina aanvragen klikken. Als laatste optie heb je de mogelijkheid: Een eigen pagina maken.

Als jij de eerste optie wilt kiezen, is het van belang dat deze Facebookpagina niet al niet eerder gekoppeld is aan een ander Bedrijfsaccount. Elke bedrijfsaccount kan namelijk een primaire pagina instellen. Als dit niet het geval is, kan je deze optie kiezen en de Facebookpagina toe-eigenen aan jouw Bedrijfsaccount.

Voer de naam van de pagina in die je wilt toevoegen en klik op Pagina toevoegen.

*Opmerking: Als een ander Bedrijfsaccount jouw Facebookpagina als primaire pagina al heeft ingesteld, kan je daar zelf niks meer aan doen. Gelukkig kan je wel nog toegang krijgen tot de Facebookpagina om namens die pagina te adverteren. Je kan deze alleen niet meer instellen als primaire Facebookpagina. In dit geval, kies je voor de optie: Toegang tot een pagina aanvragen.13. Gefeliciteerd! Nu heb je alles juist ingesteld 🙂 Veel plezier met adverteren!

Loop je ergens vast? Wij helpen je graag verder. Stuur een mailtje met jouw vraag naar: contact@wildschutmatketing.nl.