fbpx

Kennisbank

ROI staat voor Retrun On Investment. In het Nederlands vertaald is dit het rendement dat je behaald op je investering. In andere woorden: Een ROI van 13 betekent dat je 13 maal jouw investering terug hebt verdiend.

Voorbeeld: Je hebt hebt 100 geïnvesteerd. Met een ROI van 13 betekent dit dat je €1300 uit je investering hebt gehaald.
 (13 x €100 = €1300)

Inhoud accordeon
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Inhoud accordeon
Inhoud accordeon
Inhoud accordeon
Inhoud accordeon
Inhoud accordeon
Inhoud accordeon
Inhoud accordeon
Inhoud accordeon

De Customer Journey (ofwel: klantreis) is de ‘reis’ die jouw klant aflegt binnen het koopproces. Aangezien iedere (potentiële) klant anders reageert, kan de de duur van de klantreis van elkaar wel eens verschillen. Zo kan klant A al binnen een dag een beslissing maken maar maakt klant B pas na een week zijn keuze

Deze klantreis wordt onderverdeeld onder vele verschillende fases. Vanaf het moment dat de behoefte ontstaat tot de fase waarin de klant ambassadeur wordt van jouw dienst/product. Op social media richten wij ons voornamelijk op de volgende fases: Oriëntatiefase, Overwegingsfase, Beslissingsfase en Aankoopfase. Iedere fase heeft ook zijn eigen doelstellingen en touchpoints. Touchpoints zijn momenten waarop de (potentiële) klant in contact komt met jouw bedrijf. Dit kan je website, nieuwsbrief, advertentie, foto of een persoonlijk gesprek zijn.